dimecres, 11 de gener del 2012

I Trobada RedBioGeo - Tres mesos després

Han passat gairebé tres mesos però encara no havia pogut parlar sobre l'experiència de participar en la I Trobada (real) de la RedBioGeo a finals de setembre.

Si no poguereu assistir aquí teniu un vídeo resum de tota l'activitat que hi va haver.


Resumen I Encuentro RedBioGeo from Sergio M on Vimeo.


Molts tallers, moltes comunicacions i dues ponències espectaculars que portaven a la realitat tot el treball que la xarxa ha anat realitzant de manera més o menys virtual, però que alguns, pocs, dels resultat els podeu comprovar a youtube.


Per damunt de tots destacaria la ponència de José Luis Castillo i el concepte de transparència docent que va deixar damunt la taula perquè fórem els assistents a la ponència els que desenvoluparem el tema amb les nostres experiències a l'aula. Des d'aquesta ponència sóc un fidel seguidor, gairebé fins a la il·luminació, dels seus twits, vídeos i entrades de bloc. Teniu la ponència penjada a youtube (imprescindible)






A José Luis Castillo, el podeu seguir al seu bloc (molt interessant per la quantitat de recursos que s'hi pot trobar)




En aquest context, Manu Cardeñosa i jo presentàvem la comunicació "Amor. Entre metàfores i neurotransmissors" on exposàvem com tractar el tema de l'amor a l'aula des de diferents àmbits. Dues propostes interessants, cadascuna des del seu punt de vista però sempre complementària. Ací teniu la presentació-introducció que vam fer abans d'explicar les nostres experiències a classe.




La presentació de Manu Cardeñosa, la podeu trobar ací. Un projecte on els alumnes veuen quines reaccions químiques i quins neurotransmissors entren en acció a les lletres de les cançons que escolten els nostres alumnes.


La meua proposta podeu veure-la ací. Planteja la possibilitat de crear un hospital literari on diagnosticar tots els malalts d'amor de la nostra literatura (autors i personatges) i ingressar-los a una wikispace.


En resum. Tota reunió de professors on exposem les nostres experiències a classe sempre és positiva. Un exercici de transparència docent sempre necessari i sempre insuficient que ens incita a seguir anant a més trobades i a estar en contacte amb els nostres companys (tot i ser d'altres disciplines).







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada